mandag 9. september 2013

Nye hjorteprodukt fra Siljanhjort AS

På en gård i Siljan driver Morten Nystad oppdrett av hjort. I tillegg er det på gården viltslakteri, foredlingsrom, nytt røykeri og sesongutsalg av ferdig oppskjært og vakumpakket stykker av hjortekjøtt.

Det er stor etterspørsel etter hjortekjøtt i Norge, og Siljanhjort ønsker nå å starte foredling av gode nisjeprodukt fra hjort. Gjennom VRI/kompetansemelgingsprosjektet vil Siljanhjort få hjelp fra Nofima til å utvikle resepter for nye hjorteprodukt. I tillegg skal Nofima bistå med råd og veiledning om pølseproduksjon, røyking av hjortekjøtt, holdbarhet og næringsinnhold. Prosjektansvarlig fra Nofima er pølsemaker og næringsmiddeltekniker Tom Chr. Johannessen.
Innovasjon Norge har gitt tilskudd til prosjektet, som starter i disse dager og som skal være ferdig 1. juli 2014.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar