fredag 10. januar 2014

Druevin fra Midt-Telemark

Eventyrvin AS på Lerkekåsa vingård i Sauherad har fått støtte fra Innovasjon Norge til å gjennomføre et FoU-prosjekt om vindruedyrking og vinproduksjon. Prosjektet er et kompetansemeglingsprosjekt initiert av Telemarksforsking gjennom VRI-Telemark.

Eventyrvin og Lerkekåsa er Telemarks første vingård. Ekteparet Joar Sættem og Wenche Hvattum startet med druedyrking i 2008, og har testet ut flere vinsorter som kan egne seg for norske forhold. Ekteparet ønsker i tillegg å produsere sin egen druevin.  Lerkekåsa er en opplevelsesgård aom tilbyr overnatting, serveringslokale, vinsmakeri, galleri med kunstutstillinger, osv. Gården har serverings- og produksjonsbevilgning.

Formålet med prosjekter er å videreutvikle prøveproduksjonen, og på sikt lage vin av høg kvalitet fra norskproduserte druer. FoU-prosjektet skal gi økt kunnskap om dyrkingsmetoder, teste ut druesorter,  produksjonsutsyr og vinlaging.  Det er Institut for Plante- og Miljøvidenskap ved København Universitet som skal gjennomføre prosjektet i samarbeid med Eventyrvin AS.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar