tirsdag 29. september 2015

Nye plommeprodukt frå Sauherad

Gjennom bedriftsbesøksordninga i VRI-Telemark registrerer vi nå auka interesse for foredling av frukt frå Midt-Telemark. Sauherad er den nest største fruktkommunen i Noreg, men - med unnatak av fruktsaft - er det lite foredling av frukt til for eksempel syltetøy og dessert. 

Dette ønskjer Vidar og Marianne Valen frå Sauherad å gjere noko med.  Ekteparet Valen har starta eit samarbeid med Nofima Matforskningsinstitutt om produktutvikling og prøveoppstart av plommesyltetøy og hermetisering av dessertplommer. Prosjektet skal arbeide med sortsvalg og plommeråvara, hermetiseringsmetodar, tilsettingar, lagring og haldbarhet, emballasje, krav til merking, osb.

Prosjektet starta opp i september 2015, og skal etter planen vera ferdig innan 1. april 2016. Innovasjon Norge har gitt tilskot til prosjektet, som er initiert gjennom kompetansemeklarordninga ved Telemarksforsking og VRI-Telemark.

Kontaktperson: Anne-Guri Kåsene, Telemarksforsking, epost: kasene@tmforsk.no, tlf 48122710.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar